Uimakoulut

 

Syksyn 2023 uimakoulujen kurssin tiedot

 

Kurssin nimi            Syksyn 2023 JUK uimakoulut

Kurssin hinta           190 € + 

                                seuran jäsenmaksu 25€ kaudelle 23-24

                                Kurssihinta sisältää 14 x lasten uintirannekkeen, opetuksen ja                                                      uimakouluvakuutuksen 

Kurssipäivä              lauantaisin 2.9.-9.12.2023, uimakouluja ei järjestetä 14.10. ja 21.10. 

Kurssiaika                klo 09.15 - 11.15

Opetusallas             Järvenpään uimahallin opetusallas/pääallas

Tunnin kestoaika     Uimaopetus altaalla 30 min ja puku- sekä pesutilat n. 30 min. 

Ryhmäkoko             minimi ryhmäkoko 8 

Ohjaajia altaalla       1 - 3 

 

Yleistietoja JUK uimakouluista:

 

JUK uimakouluryhmien  opetuksesta vastaa SUH:n (Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto) uimaopettajakurssin suorittanut uimakouluopettaja ja koulutetut uintiohjaajat (Uimaliiton Vesi- ja tekniikkaralliohjaajakoulutus) 

Opetus tapahtuu Järvenpään uimahallin opetusaltaassa.

Altaassa pyritään mahdollistamaan uimaopettajan lisäksi  1 - 2 uintiohjaajaa.

JUK uimakoulun voi aloittaa  4 vuotiaana, uimataitoa ei tarvitse olla, ainoa edellytys uimakoulun aloittamiselle on se että lapsi osaa noudattaa annettuja ohjeita ja pystyy olemaan erossa vanhemmistaan allasopetuksen ajan (30min)

Pieni uimakoululainen etenee omaan tahtiaan  uimakoulupolulla ja uimakoulun voi osallistua useita kertoja.  

JUK uimakouluissa on tällä hetkellä neljä eri tasoryhmää ja uimakoululaiset jakautuvat ryhmiin oman aloitustasonsa mukaan. Ennen tasoryhmiin jakoa, uimakoululaisten ilmoitetut taidot katsotaan läpi ja seuralla on oikeus vaihtaa taitojen perusteella uimakoululaisen ilmoitettua ryhmää.

JUK uimakoulujen alkamisajan kohdat ja ilmoittaumislinkit julkaistaan seuran verkkosivujen etusivulla ja tällä sivulla  hyvissä ajoin ennen kurssien alkamista.

 

 

HUOM!  HUOM!

Kun ilmoitat lapsesi JUK uimakouluun huomioithan tämän: 

 

Uimakouluilmoittautuminen on sitova uimakoulupaikan varaus mutta ei vielä vahvistus uimakoulupaikan saannista! Lähetämme JUK uimakoulutiedotteen uimakoulupaikan saaneille noin viikon kuluessa ilmoittautumisen päättymisestä. 

Uimakoulupaikkojen jakoperusteet: 

1. JUK uimakoulut ovat suosittuja ja  uimakouluissa jatkavat lapset ovat etusijalla uimakoulupaikkoja jaettaessa.

2. Kaikissa ryhmissä on kuitenkin aina tilaa verkkosivujen kautta ilmoittautuneille lapsille (väh 4 paikkaa/ryhmä)  ja mikäli  ilmoittautuneita tulee enemmän kuin avoinna olevia paikkoja on, arvomme paikat ilmoittautuneiden kesken.

 

Uimakouluryhmät: 

 

Vesikirput 

  • Vesikirpuista aloittaa pieni uimari (4-6-vuotias), joka ei vielä uskalla kastaa kasvoja veteen tai aristelee kasvojen kastamista. Pikku uimari kuitenkin pystyy olemaan vanhemmista erossa opetuksen ajan (30 minuuttia), kuuntelemaan ja noudattamaan annettuja ohjeita. Vesikirpuissa harjoitellaan uinnin alkeita, puhaltamista, kelluntoja ja uintia. Tavoitteena, että kurssin jälkeen uimari uskaltaa liikkua itsenäisesti vedessä, kastaa kasvot veteen, kellua ja uida jo apuvälineiden avulla. 

Sammakot 

  • Sammakoista aloittaa tai jatkaa uimari (4-6-vuotias), joka uskaltaa jo itsenäisesti liikkua vedessä ja kastaa naaman veteen. Sammakoissa pikku uimarit harjoittelevat sukeltamista, liukua, uintia ja kellunta mahallaan, sekä selällään. Tavoitteena pikku uimareilla on jo oppia kellumaan ja uimaan pieniä määriä, ilman apuvälineitä. 

Meduusat 

  • Meduusoissa pikku uimarit (4-8-vuotiaat) jatkavat uinnin harjoittelua ilman apuvälineitä sekä mahallaan, että selällään. Kellunnat ja liu’ut pitää jo olla muistissa ja opittuna, koska nyt lähdetään opettelemaan pidemmän matkan uintia ja hengitystä uidessa. Matkat pitenevät ja siirrytään jo testaamaan taitoa myös isossa altaassa ohjaajien kanssa. 

Pyöriäiset  

  • Pyöriäisissä ollaan jo rohkeita uimareita (5-8-vuotias), mutta taitoja pitää vielä vesiralliin kartuttaa. Isossa altaassa osataan jo uida, mutta ihan vielä taidot ei riitä koko matkalle (25m) ja tätä lähdetään Pyöriäisissä tavoittelemaan.