GP finaaleista menestystä

Eero Koivula
6.7.2014 klo 21:59

JUKin uimarit menestyivät hyvin Espoonlahden GP-finaaleissa. Andrei Tuomola vastasi parhaasta JUKkilaisesta sijoituksesta.

Espoonlahdessa uitujen kisojen jännitysnäytelmäksi muodostui ensimmäistä kertaa kisaohjelmassa olleet 50 metrin matkojen challenge finaalit. JUKkilaisista challenge finaalien makuun pääsi Tony Eriksson (perhosessa ja vaparissa) ja Andrei Tuomola (vaparissa).

JUKin 11 uimaria saavuttivat GP-finaaleissa useita finaalipaikkoja sekä hienoja uusia omia ennätyksiä. Kisojen parhaasta JUKkilaisesta suorituksesta vastasi Andrei Tuomola voittamalla 100 metrin vapaauinnin (51.83) ja sijoittumalla 50 metrin vapaauinnissa hienosti toiseksi challenge finaalin kovassa mittelössä uiden ajat (23.24, 25.50, 25.46 ja 28.35). Andrei saavutti uinneillaan vapaauintiryhmässä (50 ja 100 metrin vapaauintien pisteissä) riittävästi pisteitä sijoittuen pisteillään kolmanneksi heti HSS:n Laura Kurjen ja Cetuksen Ari-Pekka Liukkosen jälkeen. Palkinnoksi Andrei sai hienoista esityksistään 100 euron stipendin.

Tony Eriksson saavutti viikonloppuna yhteensä 4 finaalipaikkaa. 100 metrin perhosuinnissa Tony sijoittui kolmanneksi uimalla ajallaan 56.13 jääden lajin voittaneelle Cetuksen Tuomas Kiviluomalle 0,49 sekuntia. Puolta lyhyemmällä perhosuintimatkalla Tony sijoittui challenge finaalin neljänneksi uiden finaalissa ajat (25.28, 25.59, 26.55). 100 metrin vapaauinnissa Tony oli viides ajallaan 52.44. ja 50 metrin challenge finaalin saavutuksena 8. sija ajalla 23.79.

JUKin vammaisuimari Mikael Natunen ui myös GP-finaaleissa hienosti sijoittuen 50 metrin rintauinnissa toiseksi ajallaan 47.77. 100 metrin vapaauinnissa ja 50 metrin perhosuinnissa Mikael hylättiin startissa tapahtuneen ylimääräisen liikkumisen vuoksi.

Myös Elias Soukola sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon 1500 metrin vapaauinnissa omalla uudella ennätyksellään 18:54.24. Ennätys parantui yli kahdeksan sekuntia ja sijoitus lajissa hieno seitsemäs.

Kisojen tulokset on luettavissa kokonaisuudessaan livetimingin sivuilta.

Challenge finaalien mukaantulo GP-sarjan finaaleihin toi erittäin hyvän lisämausteen kisaohjelmaan. Kisapaikalla uinteja seuranneet katsojat pääsivät todistamaan kuinka moni uimari oli uintisuoritustensa jälkeen lähes kyvyttömiä kävelemään saatikka antamaan kunnon vastauksia vierailevana kuuluttajana toimineen Kaj Kunnaksen kysymyksiin. Esimerkkinä finaalien kovuudesta video naisten 50 metrin selkäuinnin maaliintulon jälkeisestä haastattelusta.