Andrei Tuomola aloitti EM-kisaurakkansa erinomaisesti

Eero Koivula
2.12.2015

Andrei saavutti välieräpaikan 50 metrin rintauinnissa ja finaalipaikan Suomen 4x50 vapaauintiviestijoukkueessa.

Andrei Tuomola aloitti Suomen maajoukkueen kanssa kisaurakkansa Israelin Netanyassa uitavissa lyhyenradan EM-uinneissa erinomaisesti, sillä Andrei ui ensimmäisen päivän aamujaksossa kaksi matkaa ja kummastakin oli tuomisina paikka illan finaalijaksoon. 50 metrin rintauinnissa Andrei ui ajan 27.00, jolta heltisi paikka illan välieriin hienosti sijalta 14. Andrei ui pari viikkoa sitten SM-kisoissa ajan 26.69, jolla olisi alkuerissä sijoituttu sijalle 8.

Myös miesten 4x50 metrin vapaauintiviesti sujui Andreilta erinomaisesti, sillä aloittajana toiminut Andrei ui upeasti uuden lyhyen radan ennätyksen 21.83 ja antoi hyvät eväät muulle joukkueelle saavuttaa paikka illalla uitaviin finaaleihin. Aika on Andrein ensimmäinen lyhyenradan noteeraus alle 22 sekunnin! Suomi sijoittui alkueristä sijalle 4., joten illalla jännitetään saavuttaako Suomi kisojen ensimmäisen mitalin heti ensimmäisenä päivänä.

Muista Suomen joukkueen uimareista mainitsemisen arvoinen suoritus on Jenna Laukkasen 50 metrin rintauinnissa uima uusi Suomen ennätys 29.83, jolla Jenna starttaa illan välieriin toiseksi kovimmalla noteerauksella.

Onnea Andreille ja koko Suomen joukkueelle! Tsemppiä iltaan!