Järvenpää on Suomen seitsemänneksi paras seura!

Eero Koivula
28.4.2014

Viimeisenä päivänä Tonylle hopeaa ja Andreille pronssia. Myös Mikael sijoittui hienosti 100 metrin vapaauinnissa neljänneksi.

Sunnuntain alkuerissä esiintyi edukseen yhteensä viisi JUKkilaista. Mikael Natunen ui aamulla vammaisten 100 metrin vapaauinnissa 1:16.35 päästen sillä illan finaaleihin sijalta 4. Myös Andrei Tuomola lunasti illan finaalijakson välieriin paikan uimalla kolmanneksi 50 metrin vapaauinnin alkuerissä ajalla 23.52.

Aamujakson onnistujiin voidaan laskea myös Maria Ripatti, joka ui ensimmäisen kerran 20-vuotisella uintiurallaan alle 31 sekunnin 50 metrin perhosuinnissa. Uusi upea ennätys kirjataan nyt aikaan 30.63 jolla irtosi lajissa sija 54.

Iltajakso alkoi Mikaelin vammaisten 100 metrin vapaauinnin finaalilla. Mikael ui ajan 1:15.20 ja sijoittui sillä hienosti neljänneksi. Heti Mikaelin uinnin jälkeen Andrei starttasi miesten 50 metrin vapaauinnin välieriin, jossa hän paransi aamun aikaansa 22 sadaosaa sijoittuen ajalla 23.30 välierien kolmanneksi. Finaali uitiin lähes jakson lopussa ja Andrei ui lähes saman ajan kuin välierissä (23.34) ja sijoittui ajalla hienosti kolmanneksi heti Cetuksen A-P Liukkosen ja Toni Kurkisen jälkeen. Hetken näytti siltä, että Andreilla on hyvät saumat jopa voittoon, sillä hän johti kilpailua vielä 30 metrin kohdalla.

Ennen Andrein finaaliuintia Tony Eriksson ui hienosti 200 metrin vapaauinnissa reunaradalla ja saavutti kisojen toisen hopeisen mitalin uimalla lajissa ajan 1:53.85. Kultaa vei Swimming Jyväskylän Teemu Vuorela ajalla 1:52.53.

Kisoista JUK saavutti yhteensä 8 mitalia, joista 4 hopeista ja 4 pronssista. JUK näytti muulle Suomelle kuinka pienelläkin seuralla voi tuoda menestystä SM-kisoista, sillä 9 uimarin joukkue sijoittui SM-uintien pistetaulukossa hienosti seitsemänneksi. Siinä missä muilla seuroilla oli paikalla kymmeniä uimareita JUK menestyi pienellä, mutta sitäkin laadukkaammalla porukalla. Miesten viestijoukkueiden sijoitukset osoittavat, että pienelläkin seuralla on eväitä menestyä oikeita asioita tekemällä. Kiitos valmentajat, ja päänäyttämöllä esiintyvät uimarit!