SM-kisojen kolmas ja neljäs päivä toi yhden Suomen ennätyksen ja useita mitaleja

Eero Koivula
27.4.2014

Perjantain mitalisaldo kaksi hopeaa ja pronssi. Mikael Natunen ui toisen Suomen ennätyksensä SM-kisojen aikana. Lauantain valopilkkuna Mikaelin hopean lisäksi miesten 4x100 metrin vapaauintiviesti.

Perjantain kisaohjelma näytti JUKkilaisittain mielenkiintoiselta, sillä ohjelmassa oli useita lajeja, joissa uimareilla oli mahdollisuus mitaleille. Aamujakson parhaasta tuloksesta vastasi jälleen Mikael Natunen uimalla vammaisten 50 metrin rintauinnissa uuden vammaluokkansa Suomen ennätyksen 45.92. Myös Andrei Tuomola jatkoi hyviä otteitaan selviytymällä miesten 50 metrin rintauinnissa toiseksi parhaalla ajalla 28.67 illan välieriin.

Perjantai illan finaalit alkoivat JUKin osalta 50 metrin rintauinnin välierillä, jossa Andrei ui ajan 29.22 ja selviytyi sillä jaetulla kuudennella sijalla finaaliin. Rintauinnin jälkeen vuorossa oli 200 metrin perhosuinti, jossa Tony Eriksson haastoi Raision urheilijoiden Mika Solan kiritaistelussa voitosta. Tony ui itsensä hopealle ajalla 2:07.59, mutta jos matka olisi ollut parikin metriä pidempi olisi Tonyn mitali voinut olla kultainen.

Pienen tauon jälkeen lauteille astelivat miesten 100 metrin vapaauinnin finaalistit joiden joukossa uimarimme Andrei ja Tony. Andrei oli vielä 75 metrin kohdalla kiinni kultamitalissa, mutta lopussa hän joutui antamaan periksi Cetuksen Ari-Pekka Liukkoselle ja Uinti Tampereen Anton Herralalle sijoittuen lajissa hienosti pronssille. Andrein torstaina uima välieräaika 51.02 jäi silti viikonlopun kovimmaksi 100 metrin vapaauinnin noteeraukseksi, sillä AP:n finaaliaika oli 51.11. Tony sijoittui vapaauinnissa hienosti kuudenneksi ajalla 52.48.

50 metrin rintauinnin finaalissa Andrein tiukka kisarupeama rupesi painamaan ja Andrei sijoittui lajissa lopulta kahdennaksi ajalla 29.54.

Kolmas perjantai-illan finalistimme Mikael ui hienosti hopealle 50 metrin rintauinnissa ajalla 46.02 jääden aamun Suomen ennätys ajastaan ainoastaan 0.10 sekuntia.

Lauantai

Lauantain aamujaksossa altaassa oli yhteensä 8 JUKkilaista. Mikael kirjautti vammaisten 100 metrin rintauinnissa ajan 1:44.25 ja lunasti ajalla paikan illan finaaleihin alkuerien nopeimpana uimarina. Myös Tony selvitti tiensä finaaleihin uimalla 200 metrin vapaauinnissa 1:55.81 ollen lajissa alkuerien seitsemänneksi nopein. Andrei olisi selvittänyt 100 metrin rintauinnissa tiensä illan välieriin seitsemänneksi nopeimmalla ajalla 1:04.82, mutta Andrei halusi säästää voimia illan viestiä ajatellen ja peruutti välieräpaikkansa. Myös Tony helpotti iltajaksonsa ohjelmaa viestejä ajatellen jättämällä 100 metrin perhosuinnin väliin.

Illan finaalijaksossa Mikael paransi aamun aikaansa noin 1.5 sekuntia aikaan 1:42.77 ja ui lajissa hienosti hopealla. Mikaelin uinnin jälkeen Impivaaran uimahalli alkoi valmistautumaan illan viimeiseen lajiin 4x100 metrin viestiin, jossa JUK metsästi kovaa sijoitusta suurten seurojen keskellä. Viestissä JUK osoitti pienen seuran sitkeyden uimalla hienosti sijalle 6 heti Cetuksen, Jyväskylän, Tampereen ja Helsingin seurojen jälkeen jättäen taakseen monia isompia seuroja.