Mastersit jatkoivat kovia suorituksiaan

Eero Koivula
30.3.2014

Kolmannen kisapäivän saldoksi kertyi kolme kultaa, hopea ja pronssi. Kisojen mitalisaldo nousi 13 mitaliin.

Kolmannen kisapäivän lajit aloitettiin 4x50 metrin mies-nais vapaauintiviestillä (120-159-vuotiaat). Viestissä uivat Maria Ripatti, Pirkko Hankonen, Pasi Haravuori ja Ilkka Kasari. Viestijoukkue nappasi lajista komeasti kultaa.

Muut mitalit suuntasivat Henna Haravuorelle, Maria Ripatilla ja Pirkko Hankoselle. 35-39 -vuotiaiden sarjassa uiva Henna Haravuori voitti 50 metrin perhosuinnissa upeasti pronssia ajalla 41.19. Henna oli vuosia altaalta poissa ja viime syksynä hänet saatiin houkuteltua takaisin uinnin pariin, joten ensimmäistä mastersmestaruusmitalia voidaan pitää kovana saavutuksena.

Maria Ripatti jatkoi myös hyviä otteitaan voittamalla 50 metrin perhosuinnissa ja 100 metrin selkäuinnissa ikäluokkansa saavuttaen jälleen kaksi uutta kultaista mitalia. Pirkko Hankonen sijoittui 100 metrin selkäuinnissa toiseksi, joten JUKin päivän mitalisaldoksi tuli yhteensä viisi mitalia. "100 metrin matkat tuntuvat aina raskaalta, ja tälläkin kertaa metrejä oli matkan varrella minulle liikaa. Käännöksissä jäi parannettavaa lähes jokaisessa lajissa, joten siinä hyvää ajanviihdettä loppu kevään treeneihin", kommentoi Pike 100 metrin selkäuinnin jälkeen lajia ja kisojen kulkemista. Myös Demir Sadri oli kohtalaisen tyytyväinen tasaisesti paranevaan viikonloppuunsa.

Päivän muista suorituksista vastasivat Pasi Haravuori ja Mikko Rantanen. Pasi hylättiin 50 metrin perhosuinnissa liian vikkelän startin takia ja Mikko sijoittui 35-39-vuotiaiden miesten 200 metrin rintauinnissa hienosti viidenneksi.

Kisojen loppuarvosana JUKin osalta on erinomainen, sillä 8 hengen joukkueen mitalisaldoksi kertyi yhteensä 13 mitalia, joista kultaisia peräti kahdeksan. Viestijoukkueet saavuttivat kaksi mitalia neljästä uimastaan matkasta ja mukana olleiden JUKkilaisten määrä on noussut sitten viime syksyn Tikkurilan kisojen. Ensi syksynä uidaan Jyväskylässä ja silloin olisikin mukava saada mukaan lisää naisia, jotta osallistuminen myös naisten viestijoukkueeseen olisi mahdollista.

Kiitos kisaajille upeista suorituksista ja keväällä jatketaan treenaamista kohti syksyn kisoja!