Mastersit liekeissä - 3 kultaa ja muita hyviä sijoituksia

Eero Koivula
30.3.2014

Mastersmestaruuskilpailujen toisen kilpailupäivän iltajaksossa mitalisaalis kasvoi kolmella kultaisella mitalilla.

Lauantai iltajakson mitaleista vastasivat aamun tavoin Pirkko Hankonen ja Maria Ripatti. Maria saavutti kaksi kultamitalia 100 metrin sekauinnista ja 50 metrin rintauinnista ja Pike yhden 50 metrin rintauinnista. Miesten puolella parhaasta sijoituksesta vastasi Pasi Haravuori sijoittumalla 100 metrin sekauinnissa niukasti neljänneksi.

"Rintauinnin aika kismittää, sillä sadasosan parempi aika olisi tuntunut sekunnin paremmalta.", kommentoi Maria pilke silmäkulmassa 50 metrin rintauinnin aikaansa (36.00). Sekauintiin Maria oli erittäin tyytyväinen, sillä rinta -ja vapaauintiosuuksilla hän sai nostettua itsensä korkeimmalle korokkeelle ja varmisti loppuajallaan (1:10.84) pääsyn ensi syksyn lyhyenradan aikuisten SM-kisoihin.

Illalla altaassa ui myös Henna Haravuori 35-39-vuotiaiden naisten 100 metrin vapaa- ja sekauinnissa. Sijoitukset lajeista: 7. ja 6.

Ilkka Kasari osallistui illalla 25-29-vuotiaiden sarjassa kolmeen lajiin, joista oli tuomisina 100 metrin vapaa- ja sekauinnissa sijat 9 ja 50 metrin rintauinnissa sija 7.

Demir Sadri ui 40-44-vuotiaiden 50 metrin rintauinnissa sijalle 8. Myös Miko Rantanen osallistui rintauintiin (35-39-vuotiaiden sarjaan) ja sijoittui lajissa sijalle 12.

Ilkka Kasari, Pasi Haravuori, Mikko Luomala ja Demir Sadri uivat myös 4x50 metrin miesten sekauintiviestissä. Miehet sijoittuivat 120-159 -vuotiaiden sarjassa sijalle 10.

Toisen kisapäivän saldona siis yhteensä 8 mitalia, joten 11 mitalin tavoite on vielä uimareiden hyppysissä. Hienoa mastersit upeista suorituksista!