Mastersmestaruusuinnit 2. kisapäivän aamun saldo: 5 mitalia

Eero Koivula
29.3.2014

Toisen kisapäivän aamu toi tullessaan 2 kultaa ja 3 hopeaa. Hienoa!

Lappeenrannassa perjantaista sunnuntaihin uitaviin lyhyenradan mastersmestaruusuinteihin osallistuu Järvenpään Uintiklubista yhteensä 8 uimaria. Luku on tuplaantunut sitten viime syksystä.

Perjantain pitkille matkoille uimarit eivät vielä uskaltaneet, mutta lauantain aamujaksossa altaassa nähtiinkin jo upeita suorituksia. Lauantain aamujakso alkoi 4*50 sekauinnin mies-nais-viestillä, josta JUK nappasi heti komeasti ensimmäisen mitalin sijoittumalla 120-159-vuotiaiden sarjassa ykkös sijalle. Joukkueessa uivat Pirkko Hankonen, Ilkka Kasari, Maria Ripatti ja Pasi Haravuori.

Aamujakson muut mitalit jakautuivat tasaisesti Pirkko Hankosen ja Maria Ripatin harteille sillä, Pike (50-54-vuotiaiden sarja) sijoittui  50 metrin vapaa- ja selkäuinnissa hopealle. Maria Ripatti (25-29-vuotiaiden sarja) sijoittui 50 metrin vapaauinnissa toiseksi ja 100 metrin rintauinnissa hienosti korkeimmalle pallille.

"Vapaauinnin toinen sija ei itsessään harmita, sillä Pulkkisen Suvi ui uuden ennätyksensä viereisellä radalla. 25 metriä sujui hyvin, mutta käännöksen jälkeen jouduin Suvin peräaaltoon, jolloin uiminen on aina hankalampaa.", kommentoi Maria kisapaikalta 50 metrin vapaauinnin jälkeen.

Muista aamujakson kisasuorituksista vastasivat 40-44-vuotiaiden 50 metrin vapaauinnissa Mikko Luomala (sija 13.) ja Demir Sadri (sija 24.). Naisten 35-39-vuotiaiden 50 metrin vapaauinnissa Henna Haravuori sijoittui sijalle 11.

Ilkka Kasari ui 50 metrin vapaauinnin 25-29-vuotiaiden sarjassa sijoittuen sijalle 15. Ilkka osallistui myös 100 metrin rintauintiin sijoittuen siinä hienosti sijalle 4. Pasi Haravuori hylättiin 200 metrin sekauinnissa.

Miehet päättivät lauantain aamujakson 120-159-vuotiaiden sarjan 4*50 vapaauintiviestin kahdeksanteen sijaan.

Iltajakson tuloksia voi seurata livetimingin sivuilta.