Mastersmestaruuskilpailujen saldona kaksi Suomen ennätystä ja 10 mitalia!

Eero Koivula
27.10.2013

Vantaan Tikkurilassa uiduissa Mastersmestaruuskilpailuissa kisasi neljä JUKin mastersuimaria. JUKin saldona kisoista 5 kultaa, 4 hopeaa ja yksi pronssi. Ja kruununa kaksi uutta Suomen ennätystä!

Mastersmestaruuskilpailuihin osallistui seurastamme neljä uimaria, Pirkko Hankonen, Mikko Luomala, Demir Sadri sekä Maria Ripatti. Startteja nelikolle kertyi yhteensä 14, joten kymmenen mitalin saavutus on kova suoritus.

Naiset 50-54 sarjassa uiva Pirkko 'Pike' Hankonen saavutti kilpailuista kaksi uutta ikäluokan Suomen ennätystä. SE:t syntyivät 4*50 metrin sekauintiviestin selkäuinti osuudella ajalla 38.42 sekä 100 metrin selkäuinnissa ajalla 1:25.96. SE:iden lisäksi Pike saavutti kisoista kolme henkilökohtaista kultamitalia (50m selkä- ja vapaauinti, 100m selkäuinti) sekä yhden hopean 4*50 metrin vapaauintiviestistä. 50m rintauinnissa Pike sijoittui hienosti neljännelle sijalle.

Myös naiset 25-29 sarjassa uiva Maria Ripatti ui kisoissa upeasti saavuttaen yhteensä 7 mitalia; 2 kultaa, 4 hopeaa ja yhden pronssin. Kultamitalit tulivat rintauintimatkoilta, sillä 50 metrin rintauinnin Maria voitti ajalla 38.00 ja 100 metrin rintauinnin ajalla 1:24.12. Hopeiset mitalit Maria saavutti 4*50 vapaauinti viestin lisäksi 50 metrin perhosuinnista (31.22), 100 metrin selkäuinnista (1:19.55) sekä 50 metrin vapaauinnista (28.89). Pronssimitali oli tuomisina 100 metrin vapaauinnista ajalla 1:04.33.

Myös Mikko Luomala ja Demir Sadri pääsivät mitalin makuun uimalla sunnuntai aamun 4*50 metrin vapaauintiviestissä erinomaisesti. Viestistä oli siis tuomisina hieno hopeinen mitali. Demir ja Mikko osallistuivat myös 4*50 metrin sekauintiviestiin yhdessä Marian ja Piken kanssa ja siitä tuomisina oli hieno kuudes sija.

Demir osallistui myös kahteen henkilökohtaiseen lajiin, 50 metrin vapaa- ja rintauintiin, joista molemmista oli tuomisina sija kymmenen.

Tuloksia voi katsoa tarkemmin Uimaliiton sivuilta.

Kisoihin osallistuneet JUKin mastersuimarit kiittävät Poseidonia kisojen järjestelyistä ja muiden seurojen mastersuimareita hienosta tunnelmasta. Keväällä tavataan Lappeenrannassa!