Kultaa, hopeaa ja pronssia ensimmäisen päivän saldona

Eero Koivula
5.7.2013

Ensimmäisen päivän saldona Tony Erikssonille kaksi mitalia, Mikael Natuselle yksi. Lisäksi useita hienoja uinteja ja ennätysparannuksia.

Ensimmäinen kisapäivä Jyväskylässä on uitu ja tuomisina päivästä 3 mitalia. Päivä aloitettiin vammaisuimareiden 50 metrin perhosuinnilla johon osallistui seuramme paralympiaryhmään kuuluva Mikael Natunen. Mikael ui alkukilpailujen 4 parhaan ajan 41,54 ja selviytyi uinnillaan illalla uitaviin finaaleihin. Finaaleissa Mikael paransi aamun aikaansa yli sekunnilla ja sijoittui lajissa lopulta aamun tavoin sijalle 4.

Mikaelilla oli illan finaaleissa ohjelmassa myös 400 metrin vapaauinti. Siinä Mikaelin upea uinti tuotti hienon sijoituksen ja tuomisina pronssimitali ajalla 5:38.54!

Tony aloitti kisasuorituksensa 200 metrin perhosuinnilla. Tony nappasi varmalla otteella lajista nuosten SM-kultaa ajalla 2:07.66 ja selviytyi illalla uitaviin aikuisten SM-finaaliin tuloslistan ensimmäisenä. Illalla uitavissa finaaleissa Tony paransi aamun aikaansa vajaan sekunnin (2:07.00) ja sijoittui lajissa upeasti toiseksi heti Raision Urheilijoiden Mika Solan jälkeen. Kolmanneksi lajissa sijoittui Vantaan Vesikoiden Miro Torola.

Päivän onnistujiin voidaan laskea myös Juho Päivinen, joka paransi ennätystään 100 metrin rintauinnissa lähes kaksi sekuntia. Uusi ennätys 1:11.60 toi sijoituksen sijoituksen 23.